Recept : Lauwwarme quinoasalade met asperges en feta

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Quinoa is snel bekend geworden als een van de meest gezonde granen beschikbaar. Hoewel het eigenlijk een zaadje is, geen graan, is het een feit dat Quinoa rijk is aan eiwitten, vezels, en andere belangrijke mineralen. Dat betekent dat Quinoa granen zoals tarwe of rijst als kan vervangen als basisvoeding in een dieet.

De feiten over quinoa:
1. Quinoa is rijk aan mineralen zoals magnesium, mangaan en koper.
Magnesium-inname kan zorgen voor een meer rustgevende slaap en bijdragen aan een gezond hart.
2. Quinoa kan helpen bij cholesterolverlaging. Dit blijkt uit diverse studies zoals gepubliceerd in Europese medische-wetenschappelijke tijdschriften in de afgelopen jaren (2009, 2010).
3. Quinoa bevat alle 9 essentiële aminozuren (eiwitten) die nodig zijn voor spier-en botontwikkeling en reparatie.

Een tip van Moms and the city : Lauwwarme quinoasalade met asperges en feta.

Een tip van Moms and the city : Lauwwarme quinoasalade met asperges en feta.

Recept is gecontroleerd en aangepast door onze expert Liesbeth Smit-Verbruggen

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden(4 personen) :


500 gram quinoa
300 g groene asperges of aspergetipjes
4 geroosterde paprika (uit pot)
60 ml balsamicodressing
3 bosuitjes
75-100 g rucola
300 g feta, in blokjes
160 gram cashewnoten

Bereiding:
1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de quinoa in een wijde schaal snel en onder regelmatig omscheppen, afkoelen.
2. Grill de asperges tot ze zacht zijn en snijd ze in tweeën. Snijd de geroosterde paprika in repen. Klop 2 el van het paprikavocht door de balsamicodressing.
3. Snijd de bosuitjes in ringen. Hak de cashewnoten iets fijn. Voeg alle groentes, de fetablokjes, cashewnoten en de dressing toe aan de quinoa en meng het luchtig. Serveer direct.

Tips:
Je kan de cashewnoten ook vervangen door pijnboompitten, walnoten of pinda’s

Eet smakelijk!

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety